Velkommen til Natt i naturen

Velkommen til Natt i naturen

Lørdag 27 – 28 februar arrangerer Aktiv i friluft årets første NATT I NATUREN!

Sted: Endalen
Tidspunkt: Lørdag kl. 16.00 til søndag kl. 12.00
(Kom før og bli lenger om du ønsker. Sikkerhet på egen ansvar)
Losji: Telt eller under åpen himmel, snø og tildels veldig isdekt mark.
Campansvar: Lise Hagen

Våpenansvarlig: Morten Trøan (LJFF)

Vi setter opp båltønner, dotelt og koordinerer isbjørnvakter under oppholdet. Dette blir en hyggelig overnatting for fastboende som ønsker en sosial og hyggelig opplevelse i naturen.
Roy Martin fra biblioteket vil komme kl. 18.00 og ha lesestund for barna rundt bålet. Dette blir god stemning!
Erfaringsmessig er det flere som ønsker å delta, men ikke har telt. Har du et ekstra telt tilgjengelig eller mulighet for å invitere en inn, så skriv i kommentarfeltet på facebooksiden Aktiv i friluft Longyearbyen.
Aktiv i friluft stiller med ved, men ta gjerne med en kubbe til felles`en, så blir det bålhygge ut i de mørke nattetimer. Arrangementet er alkoholfritt.
Camp-regler og isbjørn hensyn for natt i naturen 27.02-28.02.2016

✴ Camp-ansvarlig sørger for å ha innsjekk-punkt for alle som skal overnatte. Da får man oversikt over hvor mange som overnatter og hvor mange som har med eget våpen.
✴ Alle som har våpen må innom innsjekk-punktet når de kommer inn i camp og fremvise våpen, slik at det ikke finnes halvladde eller ladde våpen i campen.
✴ Morten Trøan er våpenansvarlig. Han er ansvarlig for håndtering av våpen skulle det komme en bjørn inn i camp. Isbjørnvaktene skal vekke våpenansvarlig i så tilfelle. Det kan vurderes å ha flere våpenansvarlig hvis campen blir veldig stor, slik at man har våpen i begge ender av campen.
✴ Isbjørnvaktene fordeles mellom deltagerne, hvis det blir mange med så trenger ikke vaktene å bli så lange. 30 minutter- 1 time. Det må vurderes om dette skal arrangeres på frivillighet eller pålegges deltagerne.
✴ Isbjørnvakten skal ikke ha eget våpen. Utstyr de eventuelt kan ha: kikkert, skremmemiddel som signalpistol, knallskudd, signalpenn. Dette må bli opp til våpenansvarlig.
✴ Det må være flere enn en isbjørnvakt på av gangen, slik har man bedre oversikt og ved et
tilfelle av bjørn i camp så kan en skremme bjørnen og den andre varsle våpenansvarlig.
✴ Alle tilfeller av bjørn skal varsles, også hvis denne bjørnen skulle vise seg ha gevir. Er det tvil, så er det ikke tvil, alltid varsle!
✴ Man må lage seg et samlingspunkt ved tilfelle av bjørn på dagtid når folk er våkne. På
nattestid, er det enklest hvis alle forblir i teltene sine. Slik unngår man at folk kommer i mellom våpenansvarlig og bjørnen.
✴ Samlingspunkt må være godt gjennomtenkt og alle må vite hvor det er.
Ved spørsmål: Send mail til: post@aktivifriluft.no