Bli med på en #Turmedmening

Med midler fra Miljødirektoratet kan vi gjennom «Prosjekt Isfjorden» tilrettelegge for at du skal få gode friluftsopplevelser og kunne bidra til mindre marint søppel i naturen. Vi skal rydde flere strender i Isfjorden og vi gjør det på dugnad!.

Marin forsøpling vil man finne og dette påvirker natur og miljø. Ikke minst vet vi at garn og not fra fiskeindustrien ender på mange av disse strendene, samt små og store plastpartikler. Dette kan medføre svært stor skade for et allerede sårbart dyreliv i Arktis, og utgjør en stor risiko for dyre- og fuglelivet på Svalbard.

Prosjekt Isfjorden inviterer deg til #Turmedmening og koordinerer båttur med hovedmål om å rydde marint søppel. Samtidig som vi skal jobbe på dugnad, skal vi nyte naturen, dele erfaringer, lære og oppleve gjennom dette prosjektet. Som brukere av naturen mener vi det er en forutsetning å ta vare på den. For å gjøre dette må holdningen til å ta med søppel – også når vi er i naturen – ligge i ryggmargen hos oss alle.

Er du fastboende på Svalbard kan du melde deg på ett eller flere tokt. Merk at påmelding gjennom påmeldingslink er lenger ned på siden. Minimum påmeldte for gjennomføring av tokt er 10 pers. Max 70 personer. Førstemann til mølla.

Datoer:
1. Søndag 30 Juli. Dagstokt (aldersgrense 16 år)
2. 11 – 13. August helgetokt (Aldersgrense 5 år)
3. 18 – 20. August Helgetokt (Aldersgrense 5 år)
4. 22. August Skoletur for 7 – 9 klasse (organisert med Longyearbyen skole, ikke påmelding)
5. 23. August Skoletur for 10 kl. – vgs (organisert med Longyearbyen skole, ikke påmelding)
6. 27. August Dagstokt (Aldersgrense 5 år)
7. 3. September Dagstokt (Aldersgrense 16 år)
8. 8 – 10. September Helgetokt (Aldergrense 16 år)

Prosjekt Isfjorden har engasjert Polar Charter for oppdraget og vil i hovedsak benytte Polar Girl til alle turer ut fra Longyearbyen. Som deltaker får du båttur og ett varmt måltid gratis for din dugnadsinnsats mot marin forsøpling.

Det vil være med fellestutstyr som big bags, poser til hver enkelt for å plukke i og bålkaffe for turen, men alle må være ansvarlig for å ha med nok mat, drikke (også vann) og nødvendig bekledning. Forslag til pakkeliste og utstyr vil komme. For turer med overnatting er det telt som gjelder og man må stå for dette utstyret selv.

Hver tur har to turledere og Isbjørnvakter er engasjert i regi av Longyearbyen Hundeklubb som også vil ha med hunder som selskap og supplement til vaktholdet på enkelte turer.

Tidspunkt og reisemål for avreise/retur blir informert om nærmere avreise. For enkelte helgetokt vil avreise være tidlig fredag, og man må beregne fri fra skole/jobb. Vi skal informere om dette minst to uker før avreise.

Vi vil supplere informasjon fortløpende og har du spørsmål er det bare å sende mail til post@aktivifriluft.no

Vi ønsker deg velkommen med på “Prosjekt Isfjorden” og bilder kan du tægge med #Turmedmening #ProsjektIsfjorden.

Ønsker du å melde deg på en eller flere turer?
Fyll inn skjema her:
https://docs.google.com/forms/d/16CbpaHxnDdabO1T8pMJzIzgqdzBEz9P7a62uOsfnMng/edit