Polly A. Rigg åpner nattklubb i gruva

Det slo ned som en bombe blant Longyearbyens befolkning da det ble kjent at Polly A. Rigg har fått tillatelse til å åpne nattklubb i den nedlagte Gruve 2 B. Lokalstyreleder S.M. Åkongen forteller at forslaget ble enstemmig vedtatt da saken ble behandlet på forrige politikermøte. «Med nedlegging av gruvedriften må vi finne nye veier for å tiltrekke oss turister til byen» sier han. Han smiler bredt når han forteller at både justisministeren og Dronningen har meldt sin ankomst til åpningen neste fredag. Politiker Helga Lene Hjemme er også strålende fornøyd og legger til at «det eneste miljøforurensende med dette må være støyen av diskorytmer nattestid, men det får vi tåle». Mangeårige beboer Guri Malla er derimot sterkt imot og mener at alt var mye bedre før. «Vi trenger ikke disse nymotens oppfinnelser» sier hun med et snøft. «La oss få tilbake gruvedriften i byen». Kulturminnekonsulent Stig. A. Ruud er også skeptisk og argumenterer med at viktige kulturminner i gruva kan gå tapt. Byens lokale grunder Stiv Kuling rister på hodet, mest av irritasjon over at det ikke var han som kom på den lure ideen. Stina Gryn, en av leietakerne i Lompensenteret, sier at dette er et gode for byens handelsstand, og legger til at dette vil føre til økt salg i hennes gullsmedbutikk. Svalbardposten konkluderer med at alt er som det pleier å være når det skjer noe nytt i Longyearbyen – sterke krefter for og sterke krefter mot.

På kvelden, to dager før åpningen av nattklubben, kommer en flokk skrekkslagne turister ned til byen og forteller at de så et spøkelse i gruva da de var der for å tyvtitte før åpningen. Spøkelset var stort, det var hvitt, og det ulte med spøkelsesaktig røst «ingen skal ta gruva mi..» Og det var ikke bare spøkelset som skremte turistene. De ble dobbelt så redde da de på veien ned fra gruva også så isbjørnspor. Nei, her i skumle Longyearbyen vil de ikke være lenger. Hendelsen rapporteres til Sysselmannen og neste dag blir Sysselmannsførstebetjent Willy Nikkersen satt på saken. Han er en sindig mann som ikke tror på spøkelser, så her må det være andre «ugler i reinmosen», tenker han. Det er mange som ikke liker at Polly A. Rigg skal åpne nattklubb i gruva, men hvem er det som er så slem at de skremmer med et spøkelse? Eller kan det være et ordentlig spøkelse? Og er det isbjørn i byen?

Polly A. Rigg
Polly A. Rigg
S.M. Åkongen
S.M. Åkongen
Stig A. Ruud
Stig A. Ruud
Helga Lene Hjemme
Helga Lene Hjemme

Stiv Kuling
Stiv Kuling
Guri Malla
Guri Malla
Stina Gryn
Stina Gryn
Willy Nikkersen
Willy Nikkersen

Statister: Elever fra 8. klasse, Longyearbyen skole

Finn ut hvem som forsøker å hindre at det blir nattklubb i Gruve 2 B!

Ta med kartet (nett og Svalbardposten) og ta bena fatt.
På de 6 postene som er plassert ut i byen finner du ledetråder til løsningen på årets Påskekrim.
Har du løsningen? Send svaret til post@aktivifriluft.no
Siste frist for innlevering av svar er søndag 3. april.
Seks heldige vinnere vil bli trukket mandag 4. april og tilskrevet på mail samt publisert på facebooksiden: Aktiv i friluft Longyearbyen.