Den arktiske påskeharen er i trøbbel. Vil du hjelpe ham å finne påskeeggene tyven har tatt? Les historien, print orienteringskartet og gå på tur:) 

Den arktiske påskeharen har endelig klargjort årets påskeegg og gleder seg stort over å skulle dele ut sukkerbomber og israketter til nordboerne. Hvis han bare klarer å holde polarreven unna noen dager til, vil han kunne gjøre jobben og ta en etterlengtet ferie med familien på Påskeøya.

Det er påskeaften og påskeharen står forundret og kikker ned i hula. Påskeeggene han skal dele ut er borte! Han kan så vidt skimte noen spor i snøen og skjønner med en gang at dette IKKE er den smidige polarrevens verk. Litt lenger borte ser han det ligger en oransje pinne og løfter den forsiktig opp. Det ser ut som det tilhører en sånn topp moderne spade, som nordboerne bruker når de skal grave seg ned i tide. Påskeharen drar seg i værhårene av fortvilelse og ser på skaftet. Kanskje har tyven gravd påskeeggene i snøen? Da vil jo israkettene klare seg, men hva med sukkerbombene? De vil jo bli steinharde!

– Fy høne, dette er krise! utbryter han.

Påskeharen drar seg i ørene og tenker hardt. Han ser nærmere på spadeskaftet og ser at tyven har lagt igjen et spor. På stangen henger det en liten treflis. Kan dette være fra en taubanebukk? Kan tyven ha oppholdsstedet sitt der? Og hvorfor er det bare spadeskaftet tyven har lagt igjen?

Påskeharen tror han vet hvor han kan finne påskeeggene. Med god planlegging og trygge veivalg, kan han kanskje klare å finne dem tidsnok. Han sjekker kartet, legger opp ruta og gjør seg klar til å hoppe avsted. Kompasset henger som en medalje rundt halsen. Han har sånn fancy kompass med speil. Alltid beredt – uansett!

Vil du hjelpe påskeharen å finne eggene? Bli med på å løse påskemysteriet!

Aktiv i friluft og
Svalbardposten

Deltakerregler:

Posten markert med en trekant og 1 på kartet er den første av åtte poster i sentrum av Longyearbyen. For orienteringskart i fullskala, se saken på Svalbardposten.no. Den første posten viser kartet til den neste. På hver post er det også spørsmål som må besvares, ta med blyant og papir.

Når dere har funnet ut hvor påskeeggene er, må dere levere svar på alle postene for å få sukkerbomber og israketter. Alle får en gang hver.

Mysteriet passer for både store og små.

Postene står ute til og med 2. påskedag.