Når fiskesessongen starter i Isfjorden, bør denne oppskriften ligge klar på kjøkkenbenken!

Arves hysekaker er skikkelig snadder for både liten og stor!

500 gram hysefilet (må være fersk, altså ikke ha vært frosset)

1 ts salt

1 dl melk

1 egg

1 ss finhakket gressløk

saft fra 1/4 sitron

1/2 ts spisskummen

1/4 ts cayennepepper

Ha grovkuttet fisk og salt i foodprosessor og kjør dette i ett minutt.

Ha resten av ingrediensene i og kjør til ønsket konsistens.

Før du tar ut hele farsen kan du steke en liten prøve for å kjenne om du er fornøyd.

Form fiskekakene ved å fylle en spiseskje og press den litt mot innsiden av den andre hånden. Ha gjerne litt vann i hånden, så kleber ikke farsen seg fast.

Stek dem på middels varme i nøytral olje (solsikke, raps, etc.) i tre – fire minutter på hver side. Ha litt smør i pannen mot slutten hvis du vil.

Topp herlighetene med litt remulade og litt raspet gulrot. Vend gjerne litt sitronsaft inn i gulroten – så er middagen klar!

NYT!

Foto: Arve Serigstad