Når fiskesessongen starter i Isfjorden, bør denne oppskriften ligge klar på kjøkkenbenken!
Arves hysekaker er skikkelig snadder for både liten og stor!
500 gram hysefilet (må være fersk, altså ikke ha vært frosset)
1 ts salt
1 dl melk
1 egg
1 ss finhakket gressløk
saft fra 1/4 sitron
1/2 ts spisskummen
1/4 ts cayennepepper
Ha grovkuttet fisk og salt i foodprosessor og kjør dette i ett minutt.
Ha resten av ingrediensene i og kjør til ønsket konsistens.
Før du tar ut hele farsen kan du steke en liten prøve for å kjenne om du er fornøyd.
Form fiskekakene ved å fylle en spiseskje og press den litt mot innsiden av den andre hånden. Ha gjerne litt vann i hånden, så kleber ikke farsen seg fast.
Stek dem på middels varme i nøytral olje (solsikke, raps, etc.) i tre – fire minutter på hver side. Ha litt smør i pannen mot slutten hvis du vil.
Topp herlighetene med litt remulade og litt raspet gulrot. Vend gjerne litt sitronsaft inn i gulroten – så er middagen klar!
NYT!
Foto: Arve Serigstad