Mat i naturen – Arves Hvalwok

Hvalwok

Å woke er en perfekt måte å lage måltider på.

Det kombinerer alle de gode fordelene ved matlaging.

Næringsstoffene i ingrediensene beholdes, det går raskt og det er ganske billig. Men kanskje aller best; det smaker fantastisk godt.28

 

Til en enkel wok for to personer klarer du deg med:

300 gr hvalkjøtt i terninger

1 ss finkuttet ingefær

1 ss finkuttet hvitløk

2 gulrøtter

1 rød løk

1 gul paprika

1 bunt vårløk

1 potte med fersk koriander

solsikkeolje eller rapsolje

 

Kutt hvalkjøttet i terninger på ca. 2 x 2 cm.

Skrell og del gulrøttene på langs og kutt i 3-4 cm strimler på skrått.

Grovkutt den røde løken. Kutt paprikaen i strimler på størrelsen med gulrøttene. Skyll vårløken og finsnitt på skrått. Ha alt i egne skåler.

 

Ha en spiseskje olje i en vanlig steke panne og sett på maks.

Oljen er varm når den blir litt mer flytende (beveg pannen så ser du at oljen renner litt lettere). Start med hvalkjøttet og stek i 2-3 minutter sammen med ingefær og hvitløk mens du rører med en tresleiv.

Ha over i en bolle.

Ha oppi gulrøttene mens du rører godt med tresleiven.

Etter to minutter har du oppi rødløken og lar den bli blank.

Dette tar bare etpar minutter (ha gjerne oppi litt mer olje).

Du skal røre hele tiden og fortsette på høy temperatur.

Ha alt tilbake i bollen med hvalkjøttet.

 

Sursøt saus med chili:

3 ss tomatpure

(eventuelt 4 ss ketchup)

2 ss soyasaus

saften fra 1 lime

1 finhakket kinesisk hvitløk

1 finhakket chili

1/2 ss sukker eller honning

 

Ha tomatpure i pannen sammen med vannet og rør ut.

Tilsett resten av ingrediensene og bring det til kokepunktet og la det småputre i 2-3 minutter.

 

Ha hvalkjøttet og grønnsakene tilbake i pannen og bland med sausen.

Grovkutt koriander og bland inn helt til slutt. Dryss gjerne litt ferske koriander- blader over rett før servering.